top of page

Climate Action är ett koncept och erbjudande framtaget av oss på företaget The Forest Solution (TFS).

 

TFS skapades av Erik Nillius som jobbat med hållbart skogsbruk i över 20 års tid. Erik hade länge tänkt att åtgärden att tillsätta näringsämnen i skogen med alla dess positiva miljö och klimatfördelar borde kunna utföras i mycket större utsträckning och mycket tidigare än rådande praxis som enbart utgår från när det är mest ekonomisk lönsamt. Erik insåg också att ett klimatprojekt beläget i Sverige skulle kunna få stora fördelar.

Vad som började som en spännande idé kulminerade i en omfattande metodologi som helt omdefinierat hur nordiska boreala bruksskogar kan skötas utifrån maximal klimatnytta. Metodologin granskandes och förfinades med hjälp från en av marknadens främsta ISO certifierings

konsulter - De Norske Veritas.  The Forest Solution var fött! 

 

Sedermera har bolaget fått tillskott av bland annat Idrott och hållbarhetsprofilerna tillika skogsägarna Björn Ferry och Heidi Andersson samt det gröna fastighetsbolaget K2A.  

Läs mer om The Forest Solution på www.theforestsolution.se

skog.jpg

3 miljoner ton koldioxid per år!

The Forest Solution har potentialen att binda in över 3 miljoner ton CO2 per år i den svenska skogen. Det gör skillnad på riktigt.

Det är dags att ta Climate Action! 

Våra ambassadörer

Björn Ferry & Heidi Andersson 

Tillsammans innehar de 12 VM guld och ett OS guld, men det är inte bara för deras idrottsprestationer vi känner Björn Ferry och Heidi Andersson. Deras engagemang inom hållbarhet är minst lika stort och tillsammans utgör de några av Sveriges främsta och mesta hållbarhetsprofiler. 

 

Heidi har varit programledare för programmet Miljöhjältarna på SVT, Björn Ferry har prisats för sitt hållbarhetsengagemang med en hedersdoktorands titel, de har båda som mål att leva fossilfritt till 2025 och delar med sig av sina erfarenheter och tips kring detta. Både Björn och Hedi är skogsägare och delägare samt ambassadörer för The Forest Solution och Climate Action!

Följ våra ambassadörer på sociala media 

  • Instagram
  • Instagram
IMG_3830.jpeg

Foto: Andreas Johansson / Linjalen 3.0

ambassad

Kontakt

 Huvudkontor 

 Vallmansgatan 6

791 31 Falun

 Stockholmskontor 

Danderydsgatan 15 

114 26 Stockholm

CEO 

Erik Nillius 

erik@theforestsolution.se 

+46 (0)70 642 79 10

 

bottom of page